KSHE HÍREK INFORMÁCIÓK - kadarcsito.hu

KSHE
Tartalomhoz ugrás
HÍREINK

Tisztelt Horgászok!
Az abraktakarmányokat (kukorica, búza stb) legalább 12 órára áztatni kell, - ne a halban dagadjon meg a tóba szórt száraz takarmány (hal pusztuláshoz vezethet). A penészes, rothadt, befülledt gabonát a halak nem fogyasztják, illetve megbetegednek tőle, ezért sohasem etessük azokat Az abraktakarmányok legáltalánosabban használt előkészítő eljárása az áztatás. A megpuhult, áztatott darát vagy szemet szívesebben fogyasztják, és jobban értékesítik a halak. Az áztatást célszerű tóvízzel végezni, 100 kg takarmányra kb. 40 liter vizet számítva. 10-12 órás ázás során még darák esetében sem kell jelentős kioldódási veszteséggel számolnunk. Egyéb takarmány kezelési eljárások a hőkezelés, főzés, ízesítés.
Kérem szíveskedjenek a leírtakat betartani halaink egészségének érdekében!
KSHE Vezetőség

GYERMEKHORGÁSZAT!
A gyermekhorgász horgászegyesületi tagsággal nem rendelkezik, halgazdálkodási vízterületeken halfogást és a halfogásra irányuló tevékenységet állami horgászjeggyel vagy turista állami horgászjeggyel, kizárólag nagykorú személy felügyelete mellett, a hatályos törvények betartásával folytathat. A gyermekhorgász felügyeletéért felelős személy a horgászat során segítheti a gyermeket, viszont horgászati tevékenységet nem végezhet helyette. Tehát nem dobhatja be a felcsalizott horgász szereléket, illetve a megakasztott halat sem húzhatja ki a gyermek helyett, azonban feltétlenül segíthet a hal horogtól való kíméletes megszabadításában.

FIGYELEM!
Egy kis változás történt a tavat körülvezető úton. Tíz helyen került az útra fekvőrendőr.
Továbbá, kihelyezésre került a bejáratnál három KRESZ tábla.
- 20 km/óra sebességkorlátozó tábla.
- Bukkanót jelző tábla.(Vigyázat fekvőrendőr!)
- Lakó-pihenő övezet jelző tábla.
Ezeknek a kihelyezésére azért volt szükség, mert sajnos egyre többen nem voltak, nincsenek tekintettel a közösségünkre és nem tartották, tartják be a házirendben, az ide vonatkozó meghatározásokat. Kérjük ezeket betartani és figyelembe venni mindenkitől!

TISZTELT HORGÁSZOK!
Halőreink ellenőrzés során megállapították, hogy egyes tagjaink illetve azok vendégei a szabályzatunkban előírt halmatracot, halbölcsőt nem használják. Több éve írta elő a közgyűlés a matrac, bölcső használatát, - sajnos vannak olyan tagjaink akiknek nincs, vagy nem használják ( a házában van). A kifogott halat egyes horgászok a stégre teszik. A partra vetett hal pedig, mint a mondás is tartja, vergődik. Ekkor a kopoltyúfedő lemez alá por, piszok kerülhet és az komolyan sérülhet, sérül a hal testét borító pikkely és nyálkaréteg is. A kemény felületen vergődve testén bevérzések keletkeznek, beszakadhatnak uszonyai, - mely következtében növekszik a fertőzés veszélye. Csökken a hal túlélési esélye. Megfelelő pontymatrac, pontybölcső segítségével szinte nullára csökkenthetők ezek a kellemetlen sérülések. Lejárt a türelmi idő, akinél nem lesz a stégen a halmatrac, - ellenőreink ezt jegyzőkönyvben rögzítik és bevonják a területi horgászjegyét.

A Kadarcsi tó területére ki lett helyezve, három darab (+egy kihelyezése folyamatban van) vízforgató berendezés. Ezek a készülékek meggátolják még -20 C fok esetén is a tó teljes befagyását. Nyári kánikulában pedig biztosítják a megfelelő oxigén utánpótlást. Kérjük, ha meghibásodást észlelnek azt jelezzék az őrszolgálatnak. A készülékek szakaszos üzemre vannak beállítva.

Mint azt láthattátok a tó végén elkészült két pihenőpont sörpaddal, hozzá két wc és szilárd burkolatu út, amely hosszú idő után a tó végi horgászatot kulturáltabbá és kellemesebbé teszi. Elsősorban a napi és időszakos horgászok veszik igénybe. Ennek hatására is jelentős fejlődés mutatkozik az időszakos horgászjegyek forgalmának növekedésében. Ehhez járul még az ez évben felújított illetve újonnan épített négy egyesületi stég, amely a kultúrált horgászatot biztosítja vendégeink számára.
Tájékoztatjuk horgásztársainkat, hogy a 2016-os évtől a visszavonásig minden évben az éves horgászjegy mellé egy a Kadarcsi tóra érvényes külön fogási napló kerül kibocsájtásra amelyet kérjük párhuzamosan vezetni az állami jegy fogási naplójával. Ez a napló egyszerűsített, csak a Kadarcsi tóból kifogott halak beírására vonatkozik. Kérünk mindenkit, hogy vezesse mert csak így van módunk a saját telepítésünk és fogásunk nyomonkövetésére.

Értesítettük tagtársainkat, hogy a 2016.-os horgászszezontól változott a ponty elvitelének alsó mérete 30 cm-ről 35 cm-re.
Kérjük, hogy a befizetési  csekkeket olvashatóan állítsátok ki, illetve tűntessétek fel a  telekszámokat. Ez azért fontos, hogy a könyvelőnk névre tudja a befizetéseket elszámolni,- az azonos nevűek befizetéseit meg tudjuk különböztetni. A befizetést banki átutalással is lehet teljesíteni. Számlaszám: 11600006-00000000-20953766  
Ismételten szeretnénk felhívni tagtásaink figyelmét -a viták elkerülésére- családtagi engedélyt a szabályzatunk alapján, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG egyenes ági fel illetve lemenő rokon válthat, ebben a kérdésben a közgyülés újra állásfoglalt és megerősítette ezt az előírást!

A Halászati Törvény és annak Végrehajtási Utasítása letölthető a SZABÁLYZATOK oldalon! Mivel alapvető változások következtek be, ajánljuk azok részletes megismerést. A jogszabály nem ismerete senkit nem ment fel a személyes felelősség alól!

Egyéb ügyekben a 06/70/ 948 2594 telefonszámon lehet kapcsolatba lépni.

Bejelentés alapján jutott tudomásunkra, hogy a csárda felőli közigazgatási határon lévő fás területet elboritja a szemét. Időközben ezt a munkát az egyesület közpénzből elvégeztette. Felhívjuk a tagtársak figyelmét, hogy aki így kívánja megkerülni a szemét szállítási szabályokat és erről tudomást szerzünk, az ellen a tagtársunk ellen, fegyelmi eljárást kezdeményezünk!

Mint azt a korábbi HÍRLEVÉL-ben közöltük rendeződött, hogy tagtársaink és külső személyek a személyi jövedelem adójának 1%-t az Egyesület számára felajánlhassák. Ehhez a NAV hozzájárulását is megszereztük! Kérjük tagtársainkat, hogy éljenek a lehetőséggel, ezzel is elősegítve a pénzügyi egyensúly fenntartását!
Az adó 1%-ék felajánlása gyors és egyszerű, azt a Kadarcsi Sport-Horgász Egyesület
19126786-1-09 sz. adószámára tegyétek.
Vissza a tartalomhoz